Bemutatkozunk
kezek
Tudástár
pszichológus

Dr. Duba Andrea
 
metamorphoses meseterapeuta
, szupervízor
Bejelentkezés

Hozzám nem betegek, hanem olyan, fejlődni vágyó emberek fordulnak segítségért akik érzelmi, vagy  párkapcsolati problémákkal küzdenek.
A kiváltó ok lehet például önértékelési, önérvényesítési probléma, házassági krízis, vagy az anyasággal, női szerepekkel való konfliktus is.pszichiáter

Dr. Ormay István
pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
Bejelentkezés

Belgyógyászból
lettem pszichiáter, majd pszichoterapeuta szakorvos, így az embert a maga testi - lelki - és társas-kapcsolati egységében szemlélem.
Gyógyszeres és pszichológiai terápiákat alkalmazok.
2000 óta csak magánorvosként dolgozom.

A konzultáció, vagy terápia segít abban, hogy a hozzám fordulók új nézőpontból lássanak rá a helyzetükre, önmagukra, problémáikra. Ha valaki mélyebben megérti és jobban elfogadja önmagát, képes lesz kilábalni a válságos helyzetekből, és tovább fejlődni. Szeretném a hozzám fordulókat hozzásegíteni ahhoz, hogy női illetve férfi létükben minél teljesebben, minél több örömöt adva és kapva tudjanak kibontakozni, és párkapcsolataikban  egymást kiegészítő szövetségesek lehessenek.

Kiemelt érdeklődési területeim: párkapcsolatok, női szerepek, anyaság nehézségei és örömei, a munka pszichológiája, szupervízió.

Orvosként közel tíz évig dolgoztam a "Lipóton", majd pszichoterápiás és tanácsadói területeken képződtem tovább, elsősorban aktív-analitikus szakirányban.

2005 óta foglalkozom dél-indiai táncművészettel, ami fontos részévé vált az életemnek. Korábban az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének ügyvezető elnöke voltam.ELATED PageKits © 2004 ELATED.com/PageKits.comHa betegeimnél gyógyszeres kezelésre van szükség, ezt minden esetben pszichoterápiával együtt alkalmazom. Számos betegséget csak pszichoterápiával kezelek. Specialitásom például a hangulatzavarok, szorongások, pszichoszomatikus betegségek, de nem foglalkozom szenvedélybetegségekkel (függőségek) és a szkizofrénia körébe tartozó kórképekkel.

Sokan azonban a fejlődés igényével keresik fel a rendelőnket. Azért fordulnak hozzám, mert tovább szeretnének lépni az életükben, az „élet nagy kérdéseire” keresik a választ. Csak néhány fontosabb  témát említenék: szerelem, szex, hatalom, munka, egészség, veszteség, halál…

2002 óta, tradicionális chen stílusú taijiquan gyakorlóként is keresem az egészség megőrzésének és az ember kibontakozásának a lehetőségeit. A taijiquan és a pszichoterápia
integrálásának hazánkban úttörőnek mondható kezdeményezéséről honlapomon tájékozódhat (link).

Az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének (
AKAPE) kiképző terapeutája és elnöke voltam, 2018-ban történt kilépésemig.


  Szakmai önéletrajz
 Facebook Szakmai publikációk
Videoklinika
Konzultáció Műhely
Házipatika oldalam